Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

Zelf een website maken of uitbesteden aan een webdesign bureau?

Zelf website maken of uitbesteden

Zelf een website maken of uitbesteden aan een webdesign bureau?

Een website is niet meer weg te denken uit de huidige tijd. Elk bedrijf heeft een website nodig om goed gevonden te worden en om professionaliteit uit te stralen. Vroeger pakte je nog het dikke gele telefoonboek erbij om bedrijven in de buurt te zoeken die jouw probleem konden oplossen. Tegenwoordig krijgt niemand meer een telefoonboek thuisbezorgd. Logisch, dit is papierverspilling omdat iedereen wel toegang heeft tot internet en het bedrijf of de oplossing snel gevonden wordt via Google.

Je hebt een nieuwe website nodig of misschien wel je eerste website; hoe pak je dit aan? Ga je naar een webdesign bureau om je website te laten maken of ga je zelf aan de slag en ga je zelf jouw nieuwe website bouwen?

In dit artikel de voor- en nadelen van zelf aan de slag gaan.

Neem de tijd om goed na te denken over welke keuze je maakt, dat scheelt een hoop kosten achteraf!

Voordelen van zelf een website maken

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je weinig geld kwijt bent. Vaak bieden partijen dit aan in de vorm van een kleine maandelijkse bijdrage voor hun systeem. Je maakt vrij eenvoudig een account aan, kan uit een aantal templates kiezen en vervolgens kun je dit zelf vullen.

Je bent dus zelf vrij om te kiezen welke software je gaat gebruiken als je onderzoek doet naar de aanbieders voor het bouwen van jouw eigen website. Vaak bieden zij ook al voorbeelden aan van websites (templates) waar je uit kunt kiezen, dus kun je zoeken naar een template die aansluit op je wensen.

Dat de kosten laag zijn, komt door het simpele feit dat er geen persoon betrokken is bij het aanmaken van jouw nieuwe website. Dit gaat allemaal automatisch en vandaar dat de kosten laag kunnen blijven, ze hoeven immers maar weinig mensen aan te nemen omdat de website niet door een verkoopgesprek hoeft te worden verkocht en omdat er niemand fysiek de zaken voor jouw nieuwe website in orde hoeft te maken of te bouwen.

Ook heb je alle vrijheid (binnen de perken) om zelf zaken aan te passen in je website en je bent niet afhankelijk van een webdesign bureau die hier waarschijnlijk kosten voor in rekening brengt. Ook hoef je niet te wachten tot jouw werkzaamheden ingepland worden door het webdesign bureau tot zij tijd hebben om jou te helpen.

De software van de website wordt vaak ook automatisch bijgewerkt door het systeem dus ook daar hoef je niet meer op te letten.

Samenvatting van de voordelen:

Kortom weet je wat je doet, vind je persoonlijke aandacht van een webdesignbureau niet nodig en moet jij op je budget letten om het zo goedkoop mogelijk te houden, dan is dit een prima keuze.

Nadelen van zelf een website bouwen

Uiteraard zitten er ook nadelen aan het zelf bouwen van je nieuwe website.
Juist het feit dat er weinig tot geen persoonlijk contact is bij de partijen die een systeem bieden voor het zelf creëren van je nieuwe website, kan er voor zorgen dat je halverwege de bouw of nadat deze live staat toch niet verder kan met je website.

Vaak wordt bij deze partijen direct menselijk contact geprobeerd te vermijden. Zo houden zij ook de kosten laag. Dit betekent dat je dan vaak gewezen wordt op de FAQ met meest gestelde vragen, de handleiding of je kunt uiteindelijk een ticket indienen met je hulpvraag. Bij veel partijen krijg je in het Engels antwoord en vaak moet je langer wachten op je antwoord, dus indien je website het niet doet, dan weet je ook vaak niet van te voren wanneer en of dit opgelost wordt door die partij.

Hetzelfde geldt voor de automatische updates, dit gaat vaak goed, maar wat als de software niet juist meer functioneert na de updates? Bij wie moet je dan terecht om dit snel op te laten lossen? Het kost je misschien wel veel potentiële klanten des te langer jouw website niet juist functioneert.

Ook de bouw van je website zelf vereist te allen tijde toch kennis van het opzetten van een goede website die jou ook (potentiële) klanten oplevert. Een thema dat je kiest is vaak een voorbeeld met demo-teksten en ook al sluit het thema en de demowebsite/template exact aan op jouw branche, toch zal jij jouw eigen teksten er netjes in moeten zetten, geschikte afbeeldingen moeten zoeken en moeten zorgen dat dit samen, de content, ook mensen aanspreekt en ervoor zorgt dat zij een dienst of product bij jouw afnemen. Ofwel de juiste call-to-actions.

Vaak is het aantal functies en elementen die je kunt gebruiken voor jouw website beperkt en ook de vrijheid om hier extra functionaliteit aan toe te voegen die jij wil is dan niet mogelijk.

Een andere valkuil is dat je goedkoop begint met alle basisfunctionaliteiten van de website, echter wil je net iets meer dan lopen de prijzen vaak alweer snel op, waardoor je alsnog aan hoge maandelijkse kosten vastzit. Even overstappen naar een andere partij is er dan ook niet bij omdat het hun eigen interne systeem is, die je niet even over kan en mag zetten naar een andere partij.

Ofwel eigenlijk zit je dan vaak gebonden aan deze partij en zul je weer opnieuw moeten beginnen als je niet tevreden bent, waardoor je uiteindelijk nog veel meer geld kwijt bent.

Samenvatting van de nadelen:

Maak een verstandige keuze!

Met dit artikel hebben wij geprobeerd je een beeld te geven waar je op moet letten voordat je kiest om zelf aan de slag te gaan of ervoor kiest om dit uit te besteden aan een professioneel webdesign bureau.

Je bent vaak op het eerste gezicht veel geld kwijt voor het laten maken van een website, echter vergis je hier niet in, door je website door een professional te laten bouwen zorg je ook dat je met je website klanten gegenereert en de professional je hiermee kan helpen. Op de langere termijn levert het je uiteindelijk dan ook altijd juist geld op onder de streep. De website gaat zo’n 3 tot 4 jaar mee, je hebt dus alleen met de bouw van de website hogere kosten. Natuurlijk niet te vergeten de kosten van hosting voor je website en e-mail, maar daar betaal je ook voor bij een partij waar je zelf je website kunt bouwen.

Kortom heb jij al enige kennis hoe je jouw website goed en aantrekkelijk voor de bezoeker moet inrichten en wil je lage kosten dan kan het zeker lonend zijn om hier voor te gaan. Mocht je liever zorgenvrij je website laten bouwen en beheren en altijd de mogelijkheid willen hebben tot persoonlijk contact voor al je vragen, dan raden wij aan om een webdesign bureau in te schakelen. Wij van YourSite, raden YourSite aan 😉

HULP NODIG? WIJ HELPEN GRAAG!

Mocht je nog vragen hebben aan de hand van dit onderwerp en willen weten wat wij voor je kunnen betekenen, dan gaan wij graag het gesprek met je aan!

Of vul ons formulier in: