Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Support

Hoe maak ik een nieuw bericht/blog aan in WordPress?

Nieuw bericht/blog

Klik op de menu keuze "Nieuw bericht" en je krijgt een invulscherm zoals op de afbeelding is te zien.

Je begint altijd met het schrijven van de titel van je bericht, die titel komt bovenaan je web pagina te staan.

Daarna kun je in het grote invul veld de tekst van je bericht gaan schrijven, je ziet boven dat veld ook een aantal opties zoals je die kent van bijvoorbeeld Microsoft Word.
Voor de opmaak van je tekst heb je aan die standaard opties meestal voldoende, de opmaak van de tekst zoals lettertype en kleur worden bepaald door het Thema van je website dus daarover hoef je je helemaal niet druk te maken. Je kunt je volledig concentreren op de inhoud van je bericht.

In het rechter-menu zie je nog een aantal opties:

  • Gebruik ‘Bericht tags’ om woorden aan je bericht te koppelen. Voor die woorden kies je de belangrijkste steekwoorden die je in je bericht gebruikt hebt. Die tags zorgen er o.a. voor dat je beter gevonden gaat worden in de zoekmachines.
  • Koppel je bericht aan de categorie uit de lijst met categorieën die je aangemaakt hebt en die het best bij het onderwerp van je bericht past.
  • Gebruik na iedere wijziging die je maakt de knop ‘Publiceren’ of 'Bijwerken' om die wijzigingen op te slaan en zichtbaar te maken voor iedereen op het internet.
  • Na het publiceren of bijwerken krijg je bovenaan de titel een link waarmee je het resultaat op de site kunt bekijken.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, een e-mail sturen of het onderstaande contactformulier invullen. We helpen je graag verder.

Of vul ons contactformulier in: