Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Support

Hoe voeg ik een nieuw menu-item toe aan mijn Joomla website?

Menu-item binnen Joomla toevoegen

Het aanmaken van een menu-item is net zo gemakkelijk als het aanmaken van een artikel.

  1. Menu Selecteren: Kies onder "Menu's" het menu waar je een nieuw item aan toe wilt voegen.

  1. Nieuw Item Toevoegen: Op deze pagina zie je alle menu-items van het gekozen menu. Om een nieuw item toe te voegen, klik je op de groene knop "Nieuw" in de linkerbovenhoek.
  2. Gegevens Invullen: Na het klikken op de knop "Nieuw" opent er een nieuwe pagina. Hier kun je allerlei gegevens invullen voor je nieuwe menu-item. De menutitel is vereist en zal worden weergegeven in het menu. Het alias-veld mag leeg blijven, dit wordt automatisch gegenereerd door Joomla.
  3. Menu-itemtype Kiezen: Klik op de blauwe knop "Selecteren" bij het veld Menu-itemtype. Er zal een pop-up venster openen met verschillende opties. Sommige plug-ins hebben hun eigen menu-itemtypes en zullen ook in deze lijst staan.
  4. Menu en Hoofditem Instellen: Aan de rechterkant van de pagina kun je nogmaals kiezen aan welk menu je dit menu-item toevoegt en wat het hoofditem is. Let op: Pas na het kiezen van een hoofditem kun je de volgorde van de sub-items veranderen. Is dit menu-item zelf een hoofd-item? Kies dan voor "Menu-item root".

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig nieuwe menu-items aanmaken en beheren.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, een e-mail sturen of het onderstaande contactformulier invullen. We helpen je graag verder.

Of vul ons contactformulier in: