Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

Start met een eigen WooCommerce webshop en verhoog je omzet!

WooCommerce webshop

Stijging in het aantal webshops door de Covid-19 crisis

Wij merken sinds het uitbreken van de Coronacrisis dat wij een stijgend aantal aanvragen krijgen voor het starten van een eigen WooCommerce webshop. Logisch, want dit is weer een extra kanaal voor meer omzet die hard nodig is in tijden van deze crisis. Mensen bestellen meer online, omdat het natuurlijk afgelopen weken vooral binnen zitten is geweest en wij met z’n allen enkel snel de deur uitgingen voor een boodschap naar de supermarkt. Het online bestellen en laten bezorgen is dan ook een mooie manier om toch aan je gewenste producten te komen, zonder gedoe met 1,5 meter voor de deur van een winkel wachten tot je naar binnen mag.

Zelf met je webshop aan de slag! A child can do the laundry!

WooCommerce webshop en WordPress

Voor het bouwen van webshops werken wij met de software (plug-in) WooCommerce die naadloos aansluit aan het CMS (Content Management Systeem) WordPress. Deze software biedt alle mogelijkheden die je van een moderne webshop mag verwachten. Denk hierbij aan online betalingen via iDeal, Paypal of Creditcard, maar ook de bezorggebieden, bijbehorende verzendkosten en verschillende belastingtarieven. Daar waar WordPress zeer gebruiksvriendelijk is voor jou om je eigen website bij te houden, is WooCommerce dat zonder meer ook. Vul de basis van jouw product in, denk aan een passende afbeelding, prijs en een omschrijving, klik op publiceren en jouw product is al gereed voor de verkoop via jouw website. A child can do the laundry ?! Indien gewenst zijn er nog vele extra opties voor jouw product, artikelnummer, voorraadbeheer en wat dacht je van een variabel product. Je verkoopt bijvoorbeeld schilderijlijstjes in meerdere formaten, elk formaat heeft zijn eigen prijs en wellicht zelfs z’n eigen afbeelding, maar toch zal dit samen maar 1 product vormen waarbij de klant de verschillende opties kan selecteren en snel het product bij jou kan bestellen. Al deze opties zijn al standaard aanwezig in een webshop van YourSite!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wat wij voor onze klanten doen? Wij helpen onze klanten graag met het neerzetten van een volledig functionerende webshop. De opties zijn oneindig, geen vraag te gek dus. Wat wij graag doen is een compleet systeem desingen en inrichten inclusief een aantal producten, waarna wij jou de uitleg geven hoe je zelf extra producten kunt toevoegen en beheren. Daarna activeren wij de webshop en kun je direct de verkoop starten!

Hoe gaan betalingen in zijn werk?

Voor de betalingen is het zaak een betaalprovider te kiezen. Deze verzorgt namelijk de betaling vanaf het moment dat de klant de bank heeft geselecteerd en vervolgens op afrekenen klikt. Dit betekent dat het daadwerkelijke betalen niet in jouw eigen website plaatsvindt en dat is maar goed ook. Zo’n gevoelig proces daar wil je zelf natuurlijk niet verantwoordelijk voor zijn. Gelukkig zijn de betaalproviders daarin gespecialiseerd. Zodra iemand op afrekenen klikt gaat er een seintje met het bedrag en overige gegevens naar de betaalprovider toe, de klant gaat netjes naar de omgeving van de door hem of haar geselecteerde bank, betaald en vervolgens wordt er vanaf de betaalprovider weer een seintje naar jouw website en webshop gestuurd dat de betaling is afgerond.

WooCommerce webshop

Nog een aantal belangrijke tips voor jouw eigen WooCommerce webshop

Denk aan de volgende zaken die verplicht zijn bij het voeren van jouw eigen webshop:
  • Vermeld het Kvk-nummer op jouw website (al dan niet aangevuld met het BTW-identificatienummer)
  • Retourformulier
  • Vermeld de extra informatie die je van de klant verzameld tijdens een bestelling in de privacyverklaring
Verder adviseren wij ook om met een jurist de Algemene Voorwaarden voor de webshop op te stellen. Wel zo fijn dat je weet dat je juridisch sterk staat indien je een geschil hebt met de klant na een bestelling. Maar ook voor de klant natuurlijk belangrijk om te weten waar hij of zij aan toe is wanneer hij of zij bij jou een aankoop via de website doet! Uiteraard helpen wij bij al deze zaken om te zorgen dat alles netjes in orde is en je met een gerust hart jouw webshop kunt voeren.

HULP NODIG? WIJ HELPEN GRAAG!

Deze mooie uitbreiding van jouw website met een webshop en natuurlijk het feit dat je meer omzet kan draaien maakt dat je wellicht nu geïnteresseerd bent (of al was) in het voeren van jouw eigen WooCommerce webshop.

Daar komen wij dan graag weer om de hoek kijken en bespreken graag de mogelijkheden. Heb je al een WordPress website dan kunnen wij de webshop dus in jouw huidige website bouwen. Heb je nog geen WordPress website, dan kunnen wij de website inclusief webshop in zijn geheel voor je bouwen. Wil je enkel een Webshop, dan is de basis WordPress alsnog benodigd, maar kunnen we direct de producten voor jou op de homepage tonen waarmee je dus een volledige webshop kunt voeren.

Of vul ons formulier in: