Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

Verplicht het nieuwe btw-identificatienummer voor eenmanszaken‎ op je website vermelden

btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Op 10 oktober 2019 heeft de eerste groep mensen met een eenmanszaak van de Belastingdienst een nieuw btw-identificatienummer, het btw-id, ontvangen. In totaal ontvangen in oktober 2019 circa 1.3 miljoen ondernemers dit nieuwe btw-id.

In het nieuwe btw-id is het BSN van de ondernemer niet langer verwerkt. Zo wordt de privacy van de ondernemer beter gewaarborgd.

Verplicht je nieuwe btw-id vermelden op jouw communicatiemiddelen

Het nieuwe btw-id is geldig vanaf 1 januari 2020. De Belastingdienst verzendt de brieven nu al, zodat een ondernemer nu al voorbereidingen kan treffen, zoals het aanpassen van (digitale) facturen en jouw website.

Waarom informeren wij je?

Je zult denken, waarom informeert een Webdesignbureau over een nieuw btw-nummer voor eenmanszaken? Wij willen je graag op de hoogte stellen, omdat dit btw-id ook verplicht is om op de website te vermelden.

Het btw-id is een persoonlijk, uniek nummer dat bestaat uit een reeks van 14 tekens. Vanaf 1 januari 2020 moeten ondernemers het btw-id op facturen en hun website vermelden om zich te identificeren als btw-plichtig ondernemer. Daarmee voldoen zij aan de wettelijke eisen. Voor handel binnen de EU is het belangrijk dat mensen met een eenmanszaak hun btw-id tijdig doorgeven aan hun leveranciers. Ondernemers houden hun huidige btw-nummer voor communicatie met de Belastingdienst en voor de btw-aangifte.

Wij kunnen onze klanten helpen om dit btw-id te vermelden op de website.

Waar moet dit btw-identificatienummer voor eenmanszaken vermeld worden binnen mijn website?

Ons advies is om dit nieuwe btw-id te vermelden op:

  1. Jouw contactpagina. Hier staan over het algemeen al je contactgegevens zoals het adres, telefoonnummer en jouw e-mailadres. vermeld hier dus ook het btw-is. Voorbeeld van onze contactpagina met deze gegevens:
btw-identificatienummer voor eenmanszaken
  1. De footer van uw website. Bijna alle websites hebben een footer. Een footer is het gedeelte aan de onderkant van jouw website die op elke pagina zichtbaar is. Vaak vermeldt je ook hier de contactgegevens en bijvoorbeeld ook openingstijden. Ook hiervoor geldt dus dat je het beste jouw btw-id hier kunt vermelden. Zo krijgen je bezoekers op iedere pagina het BTW-nummer in beeld. Voorbeeld van onze footer waarin ook deze gegevens zijn vermeld:
btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Hoe voeg ik dit nieuwe btw-id voor eenmanszaken toe op mijn website?

Hoe je dit precies kunt doen is per website verschillend. Een website kan op verschillende manieren gebouwd worden en het systeem waar de website op draait kan per website verschillen. YourSite werkt voornamelijk met Joomla! en WordPress. Hoe dit nieuwe btw-id vermeld (of aangepast) kan worden, verschilt dus per website.

Neem gerust contact met ons op en indien wij bekend zijn met het systeem waarop jouw website is gebouwd kunnen wij je hierbij helpen (tegen ons normale uurtarief).

HULP NODIG? WIJ HELPEN GRAAG!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan snel contact met ons op of laat je gegevens achter in onderstaand formulier. Wij staan graag klaar om jou verder te helpen!

Of vul ons formulier in: