Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

Wat zijn de voordelen van een responsive website?

Responsive website

Wat zijn de voordelen van een responsive website?

Tegenwoordig is het mobiele internet gebruik boven computer gebruik uit gestegen. Meer mensen zoeken dus een website op hun mobiele telefoon dan op hun computer.

Google wil voor haar klanten, een gebruikersvriendelijke website. Dit alles voor een optimale ervaring van de “klant”.

Mobile first

Dit betekent dat het tegenwoordig erg belangrijk is dat jouw website goed oogt en eenvoudig te bedienen is op een mobiele telefoon. Is je website niet geschikt voor een mobiele telefoon dan heb je al snel de kans dat een bezoeker afhaakt bij het zien van de website op zijn of haar mobiele telefoon.

Dit kan je eenvoudig voorkomen.

Hogere ranking met een responsive website

Ook Google zal tegenwoordig een website die voor mobiel geschikt is hoger ranken dan websites die dit niet zijn. Google wil voor haar klanten, een gebruikersvriendelijke website. Dit alles voor een optimale ervaring van de “klant”.

Responsive website

Responsive website plug-ins

Het is niet altijd nodig om de gehele website opnieuw te laten bouwen door een webbouwer om deze mobiel vriendelijk te maken. Heb je bijvoorbeeld een Joomla! of een WordPress website, dan zijn er veelal plug-ins (stukjes software) die jouw website om kunnen zetten naar een website die zich aanpast aan een mobiele browser.

Let wel op dat het kan zijn dat een site niet helemaal optimaal tot zijn recht komt. Dit kan te maken hebben met het thema waar de website mee is gebouwd. Het kan namelijk zo zijn dat de code uit het thema niet optimaal samenwerkt met de plug-in die je hebt geïnstalleerd.

Ook kan het zijn dat jouw website custom (op maat) is gebouwd en dan is het al helemaal de vraag of de plug-in goed zijn werk kan doen.

Nieuwe website laten bouwen

Laat je een nieuwe website bouwen door een webdesigner, dan kun je er tegenwoordig eigenlijk wel vanuit gaan dat de nieuwe website mobiel responsive gebouwd zal worden. Toch kan het natuurlijk nooit kwaad om dit even bij de webdesigner/bouwer na te gaan of hij dit voor jou in de nieuwe website verwerkt en optimaliseert.

Je kunt dit natuurlijk ook altijd zelf controleren, door gemakkelijk met je mobiele telefoon even naar jouw eigen website te browsen en eens door de website heen te navigeren en te kijken of alles goed oogt en werkt op de mobiele telefoon. Mocht je bepaalde onderdelen zien die nog niet goed reageren op de mobiele telefoon, geef dit dan door aan jouw webbouwer en waarschijnlijk kan dit weer gecorrigeerd worden.

HULP NODIG? WIJ HELPEN GRAAG!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan snel contact met ons op of laat je gegevens achter in onderstaand formulier. Wij staan graag klaar om jou verder te helpen!

Of vul ons formulier in: