Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

Eigen webshop beginnen

webshop beginnen

Je eigen webshop beginnen

Je eigen webshop beginnen? Voor veel mensen is het een droom om een webshop te beginnen. Maar een webshop begin je niet zomaar, want er komt veel bij kijken.

Weet wat je wil verkopen en wie jouw doelgroep is!

Waar moet je aan denken voordat je start met een webshop?

Weet wat je wil verkopen, wie jouw doelgroep is, goede pakkende teksten bedenken en noem het maar op. En dit is nog niet eens de helft waar je rekening mee dient te houden om een succesvolle webshop te realiseren. Daarom krijg je een aantal tips van YourSite, voor het beginnen van een webshop.

1

Oriëntatie

Oriënteer je eerst door te kijken naar de bestaande webshops op het internet. Hoe ziet hun webshop eruit en hoe brengen zij hun product over. En misschien vindt je wel een aantal minpunten waar je op kan letten bij jouw webshop. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je iets kopieert, maar je kan wel een bepaalde sfeer of onderdeel dat jou aanspreekt bekijken of overnemen.

2

Product

Dit is een belangrijk aspect: welk product wil je verkopen. Hier moet je goed over nadenken. Wil jij je richten op een niche (één doelgroep op de markt) of aan een bredere doelgroep. Ga je een probleemoplossend product verkopen voor een bepaalde doelgroep of een product dat moeilijk verkrijgbaar is.

3

Webshop maken of laten maken

Als jij al weet wat je wil gaan verkopen dan is de volgende stap: een webshop maken of laten maken. YourSite kan jouw zorgen uit handen nemen en samen met jou een professionele webshop opzetten. Mocht je het zelf willen maken, dan kan YourSite je helpen met tips en tricks.

webshop beginnen
4

Inkopen

Om jouw webshop te vullen heb je natuurlijk producten nodig. Ga op zoek naar de verschillende inkoopmogelijkheden en leveranciers. Als jij jouw product bij een leverancier wil gaan inkopen dan moet je beschikken over een KvK en/of BTW-nummer (in de volgende alinea zullen wij meer hierover vertellen). Wij adviseren je om goed onderzoek te gaan doen naar de verschillende leveranciers door bijv. te kijken naar verzendtijd, bijkomende kosten, recensies etc.

5

KVK en belasting

De Kamer van Koophandel en de belastingdienst heb je nodig om jouw webshop helemaal compleet te maken. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht want zonder inschrijving kan je moeilijk jouw producten gaan inkopen. Je kunt zo naar binnen lopen bij de Kamer van Koophandel en je registeren. De inschrijvingskosten verschilt per regio. Tijdens het gesprek bij de KvK zal het ook duidelijk worden of je ondernemer voor de belasting bent: je krijgt dan een BTW-nummer toegekend.

Ook moet u altijd uw contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer, bankrekening nummer, IBAN en BIC code, KvK nummer en BTW-nummer),vermelden op uw website. Dit geeft de bezoeker meer zekerheid en het is verplicht.

Snel geld verdienen?

Snel even een webshop starten, wat producten inkopen, tekst en een foto toevoegen en beginnen maar! Resultaat: geen tot weinig bestellingen. Even snel wat bij verdienen met een webshop zit er niet in.

HULP NODIG? WIJ HELPEN GRAAG!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan snel contact met ons op of laat je gegevens achter in onderstaand formulier. Wij staan graag klaar om jou verder te helpen!

Of vul ons formulier in: