Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

Websites zonder SSL door Google Chrome gemarkeerd als onveilig!

Websites zonder SSL Beveiligingscertificaat

Browser geeft de onbeveiligde website aan als onveilig

Google heeft aangekondigd vanaf deze maand websites zonder SSL Beveiligingscertificaat als onveilig te markeren. Heb je wel een SSL-cetificaat (HTTPS) dan zal Google Chrome jouw website wel markeren als “ veilig” inclusief “ groen slotje”. Wil je dus vertrouwen wekken bij de bezoeker van de website dan is het aangeraden ook jouw website te laten beveiligen met een SSL Certificaat.

Heb je wel een SSL-cetificaat (HTTPS) dan zal Google Chrome de website wel markeren als “ veilig ” inclusief “ groen slotje”

Wat is een beveiligde verbinding?

Alle communicatie naar en van jouw website is bij een website zonder SSL-Beveiligingscertificaat niet versleuteld. Kortom indien iemand kwaad wil, dan is deze informatie te onderscheppen en uit te lezen. Met een SSL Beveiligingscertificaat wordt al deze informatie van en naar de website versleuteld. Dit wordt gedaan door encryptie. Het signaal wordt dus onleesbaar gemaakt en weer leesbaar gemaakt zodra het bij de ontvanger aankomt. Indien iemand kwaad wil en dit signaal “afluistert” dan heeft hij of zij dus niets aan deze informatie omdat het simpelweg niet te lezen is.

Bij websites met een webshop was dit al een verplichting voor het gedeelte van de webshop. Logisch want er worden betalingen verricht binnen de webshop en daarom dus zeer belangrijk dat dit veilig gebeurd.

Nu zijn we dus op een punt aangekomen waarbij het van belang wordt dat alle communicatie van websites via een beveiligde verbinding zal verlopen. Zo wordt internet weer een stukje veiliger.

Google ranking

Google werkt met veel verschillende methodes om een website te laten scoren binnen de Google Search Engine. Google heeft een tijd geleden aangegeven dat een website die ook op een mobiele telefoon goed functioneert voorrang zal krijgen op een website die niet responsive is. Ook het SSL Certificaat zal op den duur een rol gaan spelen in de ranking van jouw website. Google stuurt immers liever personen naar een veilige website dan naar een onveilige website door. Niet alleen belangrijk dus voor jouw bezoekers en jouzelf dat de communicatie via een beveiligde verbinding loopt, maar ook voor de vindbaarheid en score van de website binnen de Google Search Engine.

Zie ook nu.nl voor het volgende artikel:
https://www.nu.nl/tech/5125157/google-chrome-gaat-websites-zonder-https-juli-markeren-als-onveilig.html

Websites zonder SSL Beveiligingscertificaat

Regel jouw SSL Beveiligingscertificaat bij YourSite

YourSite kan enkel een SSL Beveiligingscertificaat voor je regelen indien je ook de hosting bij ons hebt lopen. Is dit het geval, vul dan even het formulier op onze pagina over het SSL Beveiligingscertificaat in en wij maken het voor je in orde!

Of vul ons formulier in: