Lijstersingel 15, 2902 JD, Capelle a/d IJssel

Nieuws

10 SEO optimalisatie tips voor jouw website

SEO optimalisatie tips voor uw website

10 SEO optimalisatie tips voor jouw website

Natuurlijk wil je met jouw website hoger in Google komen en SEO is hierbij van essentieel belang om op de juiste manier zoekmachine optimalisatie toe te passen. Deze SEO optimalisatie tips voor de website dragen bij aan de online vindbaarheid van jouw website. 

1

Zoektermen

Bepaal eerst wat de belangrijkste zoektermen en keywords zijn waarop jouw diensten en producten gevonden moeten worden. Gebruik hiervoor de Google Keywordplanner om tot een goede keywordanalyse te komen.

2

Bepaal belangrijkste zoekwoorden

Noteer de belangrijkste zoekwoorden in een Excel overzicht en houdt deze continue bij. Een zoekwoord waar maar 150 keer op gezocht wordt, is voor SEO optimalisatie moeilijker dan een zoekwoord waar 950 keer op gezocht wordt met een lage of normale concurrentie. Hierna bepaal je per pagina, dienst of product, welke zoekwoorden in jouw webpagina’s meegenomen moeten worden.

3

SEO optimalisatie en URL

Voor SEO optimalisatie vind Google het fijn als de zoekterm waarop je gevonden wil worden in die URL staan.

SEO optimalisatie tips voor uw website
4

Paginatitels zorgvuldig samenstellen

Kies zorgvuldig de paginatitels! De paginatitel is een belangrijke plaats om de zoektermen in te verwerken. Google maakt deze zoekwoorden namelijk vet als deze zoekterm in de paginatitel staat. Hiermee zal je dus sneller opvallen in de zoekresultaten.

5

Headings toepassen

Gebruik H1, H2 en H3 heading tags, of te wel de koppen en tussenkoppen boven de alinea’s in jouw teksten. Websitebezoekers kunnen daardoor de teksten sneller scannen en de belangrijkste zoektermen hieruit halen. Voor de SEO optimalisatie zijn deze tussenkoppen ook belangrijk. Verwerk hierin dan ook waar mogelijk (zonder te overdrijven) de belangrijkste zoektermen en keywords.

6

Korte krachtige alinea’s

Zorg voor korte en krachtige alinea’s met de belangrijkste zoekwoorden in de content verwerkt. Hier en daar kun je de belangrijkste zoekwoorden vet of schuin gedrukt maken, zodat zowel Google als de websitebezoeker de teksten snel kunnen indexeren en scannend lezen. Zorg er voor dat de belangrijkste zoekwoorden zo veel mogelijk in de bovenste ‘helft’ van jouw webpagina staan.

7

Meta-tag descriptions

Schrijf pakkende en SEO geoptimaliseerde Meta-tag descriptions die in de HTML code aan de achterkant van de website komen te staan. Deze vooraf ingestelde Meta-tag description wordt dan letterlijk in Google getoond in de zoekresultaten. Een pakkende en goed bedachte meta-tag description bevordert tevens de doorklikratio, dus mensen zullen sneller op jouw link klikken en dat is wat je wilt!

Een pakkende en goed bedachte meta-tag description bevordert tevens de doorklikratio, dus mensen zullen sneller op jouw link klikken en dat is wat je wilt!

8

Alt tags bij afbeeldingen

Het toevoegen van ‘alt tags’ is een detail waarbij de foto’s die jij op jouw website gebruikt een passende (SEO) naam mee kan geven. Als de websitebezoekers met de muis over de foto gaan, komt daar dan het tekstje te staan die je eraan gekoppeld hebt. Als je dus slim bent, voeg je hier ook weer een belangrijke SEO zoekterm aan toe. Als je een website of webshop hebt met veel foto’s, kan Google deze ook meenemen in de beeldresultaten.

9

Korte krachtige teksten icm afbeeldingen

Voor een optimale SEO optimalisatie van de website is deze SEO tip ook erg belangrijk! Waak er voor om ellenlange teksten te schrijven, want websitebezoekers houden over het algemeen niet van lange teksten. Verdeel de webteksten dus in korte alinea’s  van maximaal 6 of 8 regels en zet hier passende tussenkopjes boven (zie SEO tip 5). Gebruik afbeeldingen om de nodige variatie in de pagina te brengen, want mensen zijn visueel ingesteld en foto’s maken de impressie af.

10

Linkbuilding

Linkbuilding is heel goed voor SEO optimalisatie! Probeer om een link naar jouw website te krijgen op relevante sites die in meer of mindere mate inherent zijn aan jouw business. Kies voor websites die een vrij hoge pagerank hebben. Hoe meer van deze ‘belangrijke’ sites naar jouw website verwijzen en linken, hoe beter dit is voor de online vindbaarheid.

NA HET LEZEN NOG VRAGEN?

Heb je na het lezen van deze 10 SEO optimalisatie tips nog vragen hoe je jouw eigen website SEO moet optimaliseren? Neem dan gerust contact met ons op!

Of vul ons formulier in: